Ben jij al klaar voor de zon?

Artikel 14 van 30

Ben jij al klaar voor de zon?

De dagen beginnen eindelijk langer te worden en deze eerste zonnestralen geven ons energie. De lente is een tijd van vernieuwing, en hetzelfde geldt voor onze huid. De zonuren worden langer en de zonnestralen worden tegelijkertijd krachtiger. We moeten dit altijd in gedachten houden en onze huid hiertegen beschermen. Hoe je dit voor elkaar krijgt, laten we graag zien in deze blog.

De lente is het perfecte moment om de huidbarrière te versterken en te optimaliseren voor de tijd dat de zon op zijn krachtigst is.

Huidbarrière en Exfoliants

De huidbarrière kan langzaam en geleidelijk worden versterkt door de langzame opname van AHA-, BHA- en PHA- zuren. Onze Daily Lotions zijn hier perfect voor. Deze lotions zijn speciaal op maat gemaakt voor elk huidtype: 

- Gentle Exfoliant Daily Lotion Sensitive Skin,

- Gentle Exfoliant Daily Lotion Oily/Acne voor de vette/gecombineerde huid 

- Gentle Exfoliant Daily Lotion All Skin Types voor de normale huid.

Dit proces kan ook worden ondersteund door regelmatige zorg met onze Active Exfoliant Resurfacing Fluid. Deze exfoliant ondersteunt de keratinocyten op het huidoppervlak en versterkt ze zodat onze huid minder gevoelig is en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Maar wees voorzichtig: dit beschermt niet tegen UVA- en UVB-stralen.

Collageen, Hyaluron en meer...

Zelfs in de lente is zonlicht een belangrijk punt, omdat de stralen en de steeds warmer wordende temperaturen de droogte van je huid bevorderen. We kunnen dit tegengaan door ervoor te zorgen dat we goede voeding krijgen en altijd werken aan het hydrateren van onze huid om een gezond evenwicht te bevorderen. Moisturizers met ingrediënten zoals collageen, hyaluronzuren, ceramiden, maar ook oliën zoals marula, jojoba of bakuchiol, om er maar een paar te noemen, zijn hiervoor perfect geschikt.

Maar laten we teruggaan naar het zonlichtprobleem: zonlicht is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Het beschadigt onze huid tot in de diepere lagen, en daarmee onze collageen- en elasticiteitsbalans en onze fibroblasten. Onze collageenserums kunnen dit uitstekend voorkomen, omdat ze peptiden bevatten die de huideigen collageenproductie stimuleren, wat helpt om de zonnestralen tegen te gaan. Ofwel optimale verzorging om je huid te beschermen tegen de zon.

Een andere toevoeging die we aanbevelen is onze Collagen Intravital Plus, die de collageenproductie van binnenuit stimuleert, ons metabolisme stimuleert, onze cellen versterkt en de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

SPF 

En vergeet nooit: breng altijd zonbescherming aan zodra het daglicht is en breng dan om de twee uur opnieuw aan voor de beste bescherming!

© 2009 - 2024 Collageen Producten QMS Medicosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel