Milieuvriendelijke formuleringen en duurzame cosmeticaverpakkingen: QMS' Green Agenda

In de wereld van vandaag is het de plicht van elk verantwoordelijk bedrijf om er alles aan te doen om afval te verminderen en het milieu niet te vervuilen. Nu de hoeveelheid plastic afval de afgelopen 50 jaar is verdubbeld, moeten we nu allemaal ons steentje bijdragen om onze planeet te helpen. Met dit in gedachten, hebben we ons ertoe verbonden om net zo compromisloos te zijn met betrekking tot duurzaamheid als in onze huidverzorging.

Om de natuur in de breedst mogelijke zin te beschermen, zullen we daarom voortaan het principe van hergebruik hanteren met betrekking tot het ontstaan van onze QMS producten, onze productieprocessen en duurzame cosmeticaverpakkingen. Tegen het einde van 2023 is het ons doel om, naast FSC-gecertificeerd karton en productontwikkeling zonder dierproeven, de volgende mijlpalen te hebben bereikt.

100% CO2-neutrale productie voor QMS Medicosmetics

Als bij de productie van cosmetica CO2 in de lucht vrijkomt, kan dit mogelijk gevolgen hebben voor het klimaat. De aarde warmt op en de temperatuur stijgt. We helpen klimaatverandering in toom te houden door te zorgen voor een CO2-neutrale productie van onze duurzame verzorgingsproducten. Bij het maken van onze huidverzorgingsproducten komt er geen onnodige kooldioxide vrij. Dat betekent dat je je nieuwe cosmetica met een gerust geweten kunt gebruiken terwijl je goed doet voor jezelf en het milieu.

100% schone formuleringen voor duurzame cosmetica

Of het nu gaat om duurzame gezichtsverzorging of plasticvrije bodylotion, onze hoogwaardige cosmetica bevat geen schadelijke ingrediënten omdat we ons richten op schone, duurzame formuleringen. Onze producten bevatten geen verborgen siliconen, parabenen, paraffines of microplastics. We hechten veel waarde aan transparantie, zodat je precies weet welke ingrediënten je QMS huidverzorging bevat. Elk ingrediënt is te raadplegen op onze INCI-lijsten.

100% gebruik van gerecycled plastic voor duurzame cosmeticaverpakkingen

Met onze nieuwe rebranding hebben we de verpakking van bepaalde producten met tot wel 50% verminderd. We hebben overtollige secundaire verpakkingen, zoals polystyreen, achterwege gelaten en ons FSC-karton (Forest Stewardship Council) kleiner en conform gemaakt, zodat het precies overeenkomt met het formaat van onze flessen en potten, Verder nemen we deel aan "Der Grüne Punkt", een Duits systeem voor het financieren van grondstofrecycling en het verbeteren van de duurzaamheid van productverpakkingen. Onze duurzame verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled plastic.

100% ja tegen meer glas en cosmetica zonder plastic verpakkingen

In de toekomst willen we meer cosmetica verkopen zonder plastic. Daarom gebruiken we niet alleen geen microplastics in onze producten, maar geven we ook de voorkeur aan cosmetica in glazen flessen boven producten in plastic verpakkingen. Zo vermijden we onnodig plastic afval en zorgen we voor huidverzorgingsproducten die ook nog eens een luxe eyecatcher zijn in je badkamer.

100% QR-codes in plaats van bijsluiters in duurzame verzorgingsproducten

In plaats van bedrukte instructiefolders bij onze cosmeticaproducten te plaatsen, doen wij een beroep op QR-codes. Je kunt deze snel en eenvoudig scannen met je smartphone om alles te weten te komen over ingrediënten en instructies voor het gebruik van je nieuwe product. Zo voorkom je dat bedrukte bijlagen worden weggegooid en heb je altijd gemakkelijk toegang tot de gewenste informatie.

 

© 2009 - 2024 Collageen Producten QMS Medicosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel