De mannenhuid

Hoewel de huid van mannen en vrouwen dezelfde structuur heeft en bestaan uit dezelfde huidlagen zijn er toch een aantal duidelijke verschillen te noemen: 

  • De mannen huid heeft een hogere collageen dichtheid, vooral na de overgang.
  • De mannenhuid is zo’n 15 à 25% dikker.
  • Mannen hebben meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid.
  • De doorbloeding van de huid is sterker.
  • De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en is daardoor ook gevoeliger is voor pijn.
  • De talgproductie is hoger waardoor de huid vetter is.
  • De zweetproductie van de man is groter, door deze verdamping droogt  de huid sneller uit.
  • De structuur van het bindweefsel is stugger waardoor diepere rimpels  ontstaan.

Exfoliëren

De mannelijke hormonen hebben een uitdrukkelijk effect op de mannenhuid. Ze stimuleren de olie-en zweetklieren en maken de huid sterker doordat ze de collageenproductie stimuleren. Maar ook produceert de mannenhuid meer afvalstoffen waardoor de huid eerder glimt en poriën sneller verstopt raken. Door die vetafscheiding komt rimpelvorming bij mannen pas op latere leeftijd tot stand. Ook het scheren zorgt ervoor dat de mannenhuid wordt geëxfolieerd waardoor ze soepeler en jonger blijft. 

Exfoliëren blijft alsnog een belangrijk onderdeel van je huidverzorging. QMS Medicosmetics heeft verschillende exfoliants in het verzorgingsprogramma. Van zeer intensief tor zeer mild, maar alle exfoliants kunnen zowel winter als zomer gebruikt worden en de huidbarrière blijft altijd intact. 

Intensieve Exfoliants 

Active Exfoliant 11% en Active Exfoliant 7%,  zachte en zeer effectieve exfoliërende vloeistoffen, bestaande uit fruitzuren en enzymen om dode huidcellen vrij te maken en celvernieuwing te stimuleren.

Milde Exfoliants 

- Gentle Exfoliant Daily Lotion All Skin, Een zacht exfoliërende lotion die je niet af moet wassen, maar die op de huid mag blijven om de vermoeide en doffe huid te verfijnen en te vernieuwen. 

- Gentle Exfoliant Daily Lotion Sensitive Skin, Een zacht exfoliërende lotion die je niet af moet wassen, maar die op de huid mag blijven om de gevoelige en geirriteerde huid te verfijnen en te vernieuwen.

Reinigen

Effectieve huidverbetering start met de juiste reiniging 

- Epigen Pollution Cleansing gel, Een combinatie van amandel- en lactobionzuur zorgt voor een diepe reiniging en een vernieuwing van de huid. Reinigt zeer grondig, zonder het onaangename gevoel van een gespannen huid achter te laten.

- Gentle Cleansing Milk, milde en intensieve cleansing milk.

- Hydrating Toner, voor een optimale reiniging versterkt deze milde tonic de beschermende zuurmantel van de huid en laat deze soepel en fris achter. Na het reinigen is het belangrijk om de pH van de huid in evenwicht te brengen, wat wordt bereikt met Hydrating Boost Tonic Mist. De actieve ingrediënten zorgen voor een evenwichtige huid en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

“Over het algemeen verzorgen mannen hun huid nog steeds slecht”, constateert ilona, eigenaresse van Permanent Beauty/ Huidinstituut Parkstad in Kerkrade.  Mannen besteden vaak te weinig tijd aan huidverzorging of smeren zelfs helemaal niks.....en dat moet veranderen!

Liquid Proteïns

Als ze al iets smeren, is het vaak de crème van hun vrouw of vriendin, of ze gebruiken alleen een aftershave balsem na het scheren. Mannen denken nog te vaak dat huidverzorging voor hen niet nodig is, of dat het nog steeds enkel iets is voor de homo man. Dat denkbeeld is gelukkig geheel achterhaald want juist met goede verzorging voelt ook de man zich zelfverzekerder. Ideaal na 't scheren is onze Liquid proteïns.

Liquid Proteïns is een dag en nachtcrème in serum vorm. Bevat een hoog moleculair gehalte hyaluronzuur dat voornamelijk werkzaam is aan de oppervlakte van de huid. Liquid Proteïns bevat  huideigen proteïnen (eiwitten). Maakt het immuunsysteem sterker en de huid wordt elastischer. De stoffen worden snel opgenomen en legt een beschermlaagje op de huid, maar laat de huid wel ademen. Geeft de huid een zijdezachte uitstraling. De perfecte dagcrème voor mannen.

Onzuivere huid en Pigmentstoringen

Mannen verstaan vaak onder uiterlijke verzorging, een mooi pak met bijpassende schoenen en vergeten daarbij hun gezichtsverzorging.  Eigenlijk is het een totaalplaatje waartoe ook manicure en pedicure behoort. Want ook mannen kunnen een onzuivere huid of pigmentverkleuring in de huid hebbben.

De Epigen producten zijn zeer geliefd bij de man met huidproblemen. Acne en pigmentvlekken kunnen goed behandeld worden met de QMS Epigen serie, bestaande uit: - Epigen Pollution Defense Gel/Creme voor dag en nacht. - Epigen Detox Day Serum

EpiGen Pollution Detox Serum is speciaal ontwikkeld om huidbeschadiging veroorzaakt door verontreinigende stoffen in de atmosfeer aan te pakken. De krachtige ingrediënten combineren de regeneratie van de huid, activeren het cellulaire ontgiftingsproces en verhogen de weerstand van de cellen tegen stress. Deze acties helpen om schade te herstellen, de huid te beschermen tegen verdere verontreinigende stoffen en de teint te revitaliseren. 

Moisturizers

Feit is wel dat de mannenhuid er lang jong uit blijft zien maar ze veroudert wel snel na de 40+ leeftijd. Bij mannen ontstaat ook een diepere rimpelvorming dan bij vrouwen het geval is. Mannen zouden daarom al op jongere leeftijd bewust moeten worden gemaakt hun huid goed te verzorgen.

Top QMS Moisturizers voor de mannenhuid zijn 

ACE Vitamin, Een slimme moisturizer met een "ingebouwd klok" die de huid overdag beschermt en 's nachts kalmeert en regenereert. Ace Vitamin beschermt overdag, ontspant de huid 's avonds en regenereert tijdens de nacht. Deze combinatie helpt om de huidtint te verbeteren, een gladde textuur te herstellen en de huid gedurende de dag te hydrateren. Trekt mooi in en laat geen vette waas achter!

- Active Glow Tinted day Cream, Het verfijnt het uiterlijk van de mannenhuid, die van nature grover is en grotere poriën heeft. Onregelmatigheden worden verbloemd, zonder de indruk van make-up te wekken. 

- Liquid proteins. Ideaal na het scheren, top hydratant.

Vochtgehalte en Collageen

Het gebruiken van verzorgingsproducten is noodzakelijk om de huid te beschermen tegen o.a. vrije radicalen en UV-stralen want anders droogt de huid uit.  De huid is constant bezig met zich te vernieuwen. Daardoor is het vochtgehalte in de huid constant variabel door bijvoorbeeld milieu, weersomstandigheden of wat we op dat moment eten. Zo droogt koffie bijvoorbeeld de huid enorm uit. Ook de beschermlaag is per persoon verschillend want bij mannen wordt een deel van de buitenlaag weggehaald doordat ze zich (dagelijks) scheren. Daarom adviseer ik de producten van QMS Medicosmetics, die de huid daadwerkelijk verbeteren en gezond maken. 

Om het vochtgehalte van de mannenhuid op peil te houden, adviseer ik QMS Collagenen, bestaande uit:

- Collagen System, Collageen is het meest voorkomende en belangrijkste eiwit dat door het lichaam voor de huid wordt geproduceerd. Het is goed voor een derde van het totale eiwitgehalte van ons lichaam en houdt, naast de huid, tanden, botten, spieren, gewrichten en alle bindweefsels sterk en gezond. Bovendien is collageen verantwoordelijk voor 60% van alle factoren die het vochtgehalte van de huid reguleren. Dit eiwit is daarom cruciaal voor het behoud van de functionaliteit, elasticiteit en stevigheid van de huid. Het is letterlijk de lijm die het lichaam bij elkaar houdt.

- Collagen Concentrate 7 Days System, gebruik als extra intensieve kuur om je huid een fikse oppep te geven.

- Collagen Serum in Oil, Half serum, half olie. Dit olieserum combineert de hoogwaardige actieve stoffen van een serum met de voordelen van een gezichtsolie. Het voedt, herstelt en regenereert de huid. Het brengt de beschermende zuurmantel weer in balans, voegt lipiden toe en compenseert diverse tekorten in je huid. Het voorziet de huid van intens vocht en vertraagt ​​zichtbaar het verouderingsproces, maakt de huid voller en vermindert rimpels.

Huidverjonging voor mannen

Voor huidverjonging van de mannen huid ben je bij permanent beauty aan het juiste adres. We hebben diverse specifieke behandelingen in huis, zowel voor de man met weinig tijd, als ook voor de man die even heerlijk en effectief wil genieten van de beste behandeling. Bel voor een afspraak 045-5416801.

 

© 2009 - 2024 Collageen Producten QMS Medicosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel