Je huid tijdens de komende herfst

De herfst staat weer voor de deur. Dat betekent dat je huid een andere verzorging nodig heeft. Tijdens de zomermaanden heeft je huid veel te verduren gehad met warmte, zonnestraling en airconditioning. Helaas betekent dit dat je huid toch wat schade opgelopen kan hebben. Hoe kun jij je huid weer herstellen en verbeteren na die intensieve  zomerse maanden?

Er kan DNA schade ontstaan bij te veel zonnestraling. Het gevolg is huidveroudering en kans op pigmentvlekken. Doordat de temperatuur buiten vaak veel warmer is dan binnen, wordt de huid sneller droog. Naast het feit dat een droge huid trekkend en jeukend aan kan voelen, is de huid ook veel gevoeliger voor bacteriën en huidveroudering. Het huidverouderingsproces wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk uitstellen. Daarom is het belangrijk om je huid weer terug te geven wat hij nodig heeft.

De vochtbalans van je huid herstellen

Na de zomer is het geen overbodige luxe om de hoeveelheid hydraterende ingrediënten wat te verhogen. Kies bijvoorbeeld voor een rijkere creme, bijvoorbeeld Antioxidant, Cellular Marine of Advanced Pearl Proteïn. Breng je creme gerust wat vaker aan of kies ter aanvulling voor een extra rijk serum. Denk hierbij aan Advanced Collagen Serum in Oil of Collagen Concentrate 7 days System.

Het is goed om regelmatig te exfoliëren

Het is een bekend probleem aan het einde van de zomer. Je huid ziet ineens vaal en dof. Het lijkt of je meer last hebt van puistjes dan anders. Pigmentvlekjes vallen nu meer op.  Dit is nu wat je noemt de erfenis van een seizoen vol zon, zee, strand en andere schadelijke factoren voor je huid.

Je huid lijkt mat en dof door een extra laag dode huidcellen, hij is uit balans, de vochthuishouding is verstoord en vertoont zonbeschadigingen. Extra exfolierenis nu echt van belang. Een goede QMS exfoliant zorgt er niet alleen voor dat de huid haar dode huidcellen gemakkelijker afstoot. Deze ingrediënten helpen ook pigmentvlekken verminderen en vocht vasthouden. En dat is echt precies wat de huid nu nodig heeft na de zomer.

Tijd voor een masker

Geef je huid een extra boost. Een nachtmasker, zoals Power Firm Mask of Hydro Foam Mask laat je een hele nacht inwerken. Dit heerlijk romig Power Firm creme masker geeft je huid direct een boost. Vergeet niet je lippen mee te nemen. Dit masker is barrière herstellend, kalmerend en geeft tegelijkertijd een geweldige lift aan een doffe, vale teint.

© 2009 - 2023 Collageen Producten QMS Medicosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel